• Vores webshop er flyttet til keinost.dk - find en masse spændende produkter! • Besøg vores fysiske butik i Aarhus •

Filosofien bag RAA Aarhus

I RAA finder du et udvalg af produkter, som er nøje udvalgt på baggrund af dyrkningsmetode, oprindelse og producent, kvalitet, sæson og ikke mindst emballage.

Vi har med andre ord undersøgt baggrunden for vores varer, så du er sikker på, at du får gode kvalitetsvarer med hjem, som er med til at støtte den grønne omstilling.

Dyrkningsmetoder

Produkterne i RAA er dyrket økologisk og/eller biodynamisk og er derfor ikke påvirket af GMO, pesticider eller andre kemiske- og syntetiske processer. Vi vælger økologiske og biodynamiske produkter med henblik på at skåne vores miljø, naturen og dens biodiversitet. Derfor samarbejder vi i RAA med producenter, som prioriterer at passe på vores natur og miljø. 


Oprindelse & Producenter

I RAA elsker vi lokale produkter! Derfor kan du i RAA købe emballagefrie produk-ter med primær oprindelse fra Danmark og Europa. I RAA arbejder vi med bære-dygtighed som et holistisk koncept. Vi tager derfor ikke alene udgangspunkt varens oprindelse, men også så vidt det er muligt de sociale forhold. Vi samarbejder derfor med en række socialøkonomiske og ansvarlige virksomheder, der værner om sundhed og arbejdsmiljø i både ind- og udland. 


Kvalitet

I RAA betyder kvaliteten af vores produkter meget. Hvad end der er tale om vores hverdagsartikler eller fødevarer forsøger vi at udvælge varer af høj kvalitet. For os hænger god kvalitet nemlig sammen med en bæredygtig livsstil. Det kan ikke nytte noget at en nyindkøbt madkasse går i stykker efter et par måneders brug eller at kvaliteten af vores fødevarer ikke stemmer overens med andre på markedet.

Sæson

I dag kan vi nærmest spise hvad end vi har lyst til af frugt og grønt året rundt. Desværre koster dette på klima og natur kontoen. I RAA har vi valgt primært at forhandle lokalt frugt og grønt i sæson. Det betyder at sortimentet varierer alt efter hvad der kan høstes på de danske marker. Variationen kan bidrage til kreativiteten i køkkenet og ikke mindst give gensynsglæden ved sæsonvarer.

Emballage

Emballage er et omstridt emne, og det er med god grund. Emballage kan være godt og nyttigt, men bruges desværre ofte også uhensigtsmæssigt. I RAA modtager vi største delen af vores varer i emballage. Noget leveres tilbage i et pantsystem, mens andet genbruges til f.eks. medlemskort, forsendelse og skraldespande. Så intet emballage går til spilde. Ved at tilbyde fødevare i løsvægt, hjælper vi vores kunder med at mindske forbruget af emballage i deres hverdag.